Shockwave therapie

Snel en effectief: Ontdek de voordelen van Shockwave Therapie

Shockwave behandeling afspraken accepteren wij enkel via telefoon contact.

Wat is shockwave therapie

Shockwave therapie is een innovatieve behandeltechniek die gebruik maakt van golven van hoge energie om pijn en ontstekingen te verminderen. Het is een non-invasieve behandeloptie die wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder pees- en spierletsel, artrose en calcifieerde schouder.

Shockwave therapie werkt door het verbeteren van de bloedcirculatie en het activeren van het natuurlijke herstelproces van het lichaam, wat resulteert in verlichting van pijn en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Shockwave therapie schouder

Shockwave therapie wordt ook gebruikt om schouderklachten te behandelen, waaronder frozen shoulder (calcific tendinitis), rotator cuff peesontsteking en andere aandoeningen die gepaard gaan met pijn, beperkte beweging en stijfheid in de schouder.

Shockwave therapie werkt door het toepassen van golven van hoge energie op het getroffen gebied in de schouder. Deze golven dringen diep door in het weefsel en activeren het natuurlijke herstelproces van het lichaam.

Tijdens de behandeling wordt een apparaat dat shockwave golven genereert, op het aangetaste gebied in de schouder gericht. Deze golven zorgen voor een stoot van hoge energie die bijdraagt aan het opbreken van hardnekkige peesontstekingen, het verbeteren van de bloedcirculatie en het activeren van het lichaams eigen genezingsproces.

Shockwave therapie in de buurt

Bij praktijk MyoMove te Paal (Beringen) staan wij garant voor kwalitatieve en effectieve behandelingen voor onze patiënten. Onze missie is om je te helpen uw pijn te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren, zodat je weer vol energie aan je dagelijkse activiteiten kunt deelnemen.

Wij bieden een brede reeks van behandelmethoden aan, waaronder shockwave therapie. Onze professionals zijn zorgvuldig opgeleid en getraind in deze behandelmethode en werken samen met u om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen.

Klachtenwijzer

Shockwave therapie wordt ook gebruikt om schouderklachten te behandelen, waaronder frozen shoulder (calcific tendinitis), rotator cuff peesontsteking en andere aandoeningen die gepaard gaan met pijn, beperkte beweging en stijfheid in de schouder.

Net als bij hielspoor, werkt shockwave therapie door golven van hoge energie op het getroffen gebied te richten, waardoor het bloedcirculatie verbetert en het natuurlijke herstelproces van het lichaam activeert. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking en het verbeteren van de bewegingsvrijheid in de schouder.

Klik hier voor meer informatie over shockwave therapie en schouder.

Shockwave therapy werkt voor heupklachten door het toepassen van golven van hoge energie op de aangetaste gebieden in de heup. Deze golven dringen diep door in het weefsel en activeren het natuurlijke herstelproces van het lichaam.

Tijdens de behandeling wordt een apparaat dat shockwave golven genereert, op het aangetaste gebied in de heup gericht.

Klik hier voor meer informatie over shockwave therapie en heup pijn.

Tenniselleboog, hielspoor, iliotibiale band frictiesyndroom, supraspinatus tendinopathie, osgood schlatter, peroneus tendinopathie. Er zijn nog andere toepassingen voor pezen en spieren. Uiteraard sommen we er hier maar een paar op. Neem contact op bij twijfel.

Artrose in gewrichten, zoals de knie, heup, schouder.

Frozen shoulder is een aandoening waarbij de schouder stijf en pijnlijk wordt, waardoor bewegingen beperkt zijn. Het is een chronische aandoening die meestal spontaan verdwijnt, maar soms tot 2 tot 3 jaar kan duren. Shockwave therapy is een van de behandelopties voor frozen shoulder en is gericht op het verbeteren van de doorbloeding en het activeren van het genezingsproces van het beschadigde weefsel.

Shockwave therapie is een non-invasieve behandelmethode die wordt gebruikt om pijn en ontstekingen in verschillende delen van het lichaam, waaronder de rug en nek, te verminderen. Het werkt door het gebruik van hoge-energie schokgolven die worden gericht op de aangedane gebieden. Deze schokgolven veroorzaken ontstekingen in het weefsel, wat op zijn beurt kan leiden tot een verbetering van de bloedcirculatie en celregeneratie, en uiteindelijk tot pijnvermindering.

Hielspoor kan vervelende pijn veroorzaken, vooral bij wandelen of staan, maar shockwave therapie kan helpen deze pijn te verminderen en de bewegingsvrijheid te verbeteren. Het is een non-invasieve optie die geen chirurgie vereist en geen bijwerkingen heeft. Bovendien duurt een sessie slechts enkele minuten en er is geen hersteltijd nodig, waardoor het een snelle en gemakkelijke manier is om hielspoor te behandelen.

Klik hier voor meer informatie over shockwave therapie en hielspoor.

Shockwave therapie hielspoor

Shockwave therapie werkt voor hielspoor door het toepassen van golven van hoge energie op de aangetaste pezen onder de hiel. Deze golven dringen diep door in het weefsel en activeren het natuurlijke herstelproces van het lichaam.

Tijdens de behandeling wordt een apparaat dat shockwave golven genereert, op het aangetaste gebied onder de hiel gericht. Deze golven zorgen voor een stoot van hoge energie die bijdraagt aan het verbeteren van de bloedcirculatie en het activeren van het lichaamseigen genezingsproces. Hierdoor kan de pijn en ontsteking verminderen en de bewegingsvrijheid verbeteren.

Shockwave therapie prijs

€50/sessie
Meestal zijn 1-3 behandelingen nodig.

Jammer genoeg vergoeden de ziekenfondsen in België geen terugbetaling voor shockwave therapie.

Een doktersattest/kine attest is niet nodig.

Nadelen van shockwave therapie

Shockwave therapie wordt over het algemeen beschouwd als veilig en effectief en is een alternatief voor chirurgische ingrepen of medicatie. Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van shockwave therapie varieren en dat het niet voor alle patiënten en aandoeningen geschikt is, dus het is het beste om het met een arts/kinesitherapeut te bespreken voordat u beslist of het voor u de juiste optie is.

Het is belangrijk op te merken dat shockwave therapie slechts een onderdeel kan zijn van een bredere behandelstrategie en dat het resultaten en effectiviteit kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening of letsel. Het is raadzaam om altijd een medische professional te raadplegen voordat u begint met shockwave therapie.

Shockwave therapie heup

Shockwave therapie kan worden gebruikt om pijn in de heupregio (trochanter major of gluteale pijn) te behandelen. Deze pijn is vaak het gevolg van ontstekingen of peesbeschadiging in het gebied en kan zich uiten als zijdelingse heuppijn aan de buitenzijde van de heup of hogerop naar de rug toe.

Tijdens de behandeling wordt een apparaat dat shockwave golven genereert, op het aangetaste gebied gericht. Deze golven zorgen voor een stoot van hoge energie die bijdraagt aan het verbeteren van de bloedcirculatie en het activeren van het lichaamseigen genezingsproces. Hierdoor kan de pijn en ontsteking verminderen en de bewegingsvrijheid verbeteren.

Is shockwave therapie pijnlijk?

Shockwave therapie is meestal niet al te pijnlijk tijdens de behandeling. Sommige patiënten kunnen een korte, scherpe pijn ervaren tijdens de toepassing van de schokgolven, maar dit wordt meestal beschreven als verdraaglijk en verdwijnt snel. Er kunnen ook milde ongemakken en zwelling optreden in het behandelde gebied na de behandeling, maar dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het is echter belangrijk om uw arts/kinesitherapeut te raadplegen over uw specifieke situatie en eventuele zorgen over pijn of ongemak.

Deze behandeling is relatief pijnloos en duurt meestal tussen de 5 en 10 minuten. Het is niet-invasief en vereist geen hersteltijd. Na de behandeling kunnen de patiënten direct weer aan het werk of aan andere dagelijkse activiteiten deelnemen.