Revalideren na operatie

Soorten operaties

  • Heupprothese
  • PAO
  • Knieprothese
  • Artroscopie (kijkoperatie)
  • Voorste Kruisband (ACL) Reconstructie
  • Meniscus- of Kraakbeenletsel
  • Schouderoperatie of prothese

Staat de ingreep die je hebt ondergaan er niet tussen? Bovenstaande zijn enkel de meest voorkomende. Neem contact met ons op voor meer info of maak een afspraak om jouw revalidatie te starten.

Revalideren

Na de je operatie begint het echte werk pas. Je moet herstellen en revalideren. De operatieve ingreep is gebeurd maar je bent nog niet meteen pijnvrij. Om het resultaat te maximaliseren en zo snel mogelijk weer op de been te zijn, starten we jouw behandeltraject op. Iedereen is anders dus je revalidatie en herstel is ook anders. De eerste tijd na de operatie loop je waarschijnlijk met krukken. De wond moet genezen, en geeft mogelijks pijn bij belasting.

Je werkt samen met het Myomove team aan je herstel. Je revalidatie begint bijna direct na de operatie. Luister goed naar je specialist om te weten wanneer je precies mag starten.

Voor een optimaal herstel moet je oefeningen doen. Daarmee maak je de spieren sterker en je letsel weer soepel. Belangrijk is dat je gradueel je belasting opvoert zodat je weer pijnvrij kan leven. Consistentie is key!

Hoe lang duurt mijn herstel?

Het plaatsen van een prothese is een operatie met een aanzienlijke revalidatie. Na de operatie maak je in de eerste 6 weken tot 3 maanden het grootste gedeelte van je herstel door. Dat wil niet zeggen dat het eindresultaat dan bereikt is. Sommige mensen hebben een jaar nodig om tot het eindresultaat te komen en zich volledig hersteld te noemen. 

Herstellen van een voorste kruisband reconstructie duurt gemiddeld 8 maanden. 

Een meniscus- of kraakbeen operatie daarentegen zijn doorgaans sneller opgelost in een 8 tal weken.

Heb ik pijn na mijn operatie?

Kort na de operatie kun je pijn hebben. Dit wordt bestreden we met eventuele pijnstilling. In de weken na de operatie neemt de pijn langzaam af.
Drie tot vier maanden na de operatie treedt een aanzienlijke verbetering op. Sommige mensen hebben echter tot een jaar nodig om tot het eindresultaat te komen en zich volledig hersteld te noemen.

Wij bieden

Specialisme op gebied van spieren en gewrichten

Expertise in orthopedische revalidaties

Persoonlijk behandeltraject

Cutting edge en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden

Terugbetaling door ziekenfondsen

Wordt Myomove terugbetaald?

Myomove heeft afspraken met alle ziekenfondsen in België zoals: De Voorzorg, Christelijke Mutualiteit, Partena etc. 

Hierdoor worden je behandelingen (grotendeels) vergoed.
Een vereiste hiervoor is een voorschrift kinesitherapie van uw arts.

Alle Myomove therapeuten zijn gedeconventioneerd. Meer info over onze tarieven kan je hier vinden.