Oefentherapie

Oefentherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten en beperkingen door middel van gerichte oefeningen. Hierbij wordt gekeken naar de oorzaak van de klachten en wordt er een individueel behandelplan opgesteld.

Indien je liever telefonisch een afspraak wenst te maken kan dat via +32 (0) 470 49 49 77

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten en beperkingen. Dit wordt gedaan door middel van gerichte oefeningen die specifiek zijn afgestemd op de persoonlijke situatie en de oorzaak van de klachten. De behandeling begint met een uitgebreide intake waarbij de klachten en de mogelijke oorzaken daarvan worden besproken. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan opgesteld.

Voor wie is oefentherapie geschikt?

Oefentherapie is geschikt voor mensen met verschillende soorten klachten en beperkingen, zoals nek- en rugklachten, schouderklachten, heup- en knieklachten, en andere bewegingsproblemen. Ook kan oefentherapie worden ingezet ter preventie van klachten, bijvoorbeeld bij mensen die veel zitten of staan tijdens hun werk. Oefentherapie is geschikt voor alle leeftijden en kan zowel individueel als in groepsverband worden gegeven.

Wat zijn de voordelen van oefentherapie?

Oefentherapie biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere behandelingen. Ten eerste is het gericht op het oplossen van de oorzaak van de klachten en niet alleen op het verminderen van de symptomen. Hierdoor is de kans op terugkerende klachten kleiner. Ten tweede kan oefentherapie bijdragen aan een betere lichamelijke conditie en een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit kan bijdragen aan een verbetering van de algehele gezondheid en het voorkomen van nieuwe klachten. Ten slotte kan oefentherapie bijdragen aan een verbetering van het functioneren in het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van werkzaamheden of sportactiviteiten.

Experts die jouw noden begrijpen

Onze therapeuten zijn gediplomeerde zorgprofessionals die behandelingen geven om pijn te verminderen en de manier waarop je beweegt optimaliseren.

Kinesist Beringen MyoMove

Wij bieden

Specialisme op gebied van pijnklachten

Expertise in orthopedische revalidaties

Expertise in sportgerelateerde blessures

Cutting edge en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden

Terugbetaling door ziekenfondsen

Goed om te weten

Geen lange wachtlijst

Enkel op doorverwijzing van je arts

Direct inzicht in je klachten

Afspraak binnen 1 dag ingepland