Manuele Therapie

Manuele therapie is een behandelmethode waarbij de therapeut door middel van handgrepen gewrichten en spieren mobiliseert en manipuleert. Het doel is om pijn te verminderen en de bewegingsvrijheid te verbeteren.

Indien je liever telefonisch een afspraak wenst te maken kan dat via +32 (0) 470 49 49 77

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan gewrichten en spieren. De therapeut gebruikt hierbij verschillende handgrepen om de mobiliteit en bewegingsvrijheid van de patiënt te verbeteren. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen passieve en actieve mobilisatie. Passieve mobilisatie betekent dat de therapeut de beweging uitvoert, terwijl bij actieve mobilisatie de patiënt zelf de beweging uitvoert.

Voor wie is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie is geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichtspijn, spierpijn en bewegingsbeperkingen. Daarnaast kan manuele therapie worden ingezet bij klachten die voortkomen uit een verkeerde houding of overbelasting. Ook bij nek- en rugklachten kan manuele therapie effectief zijn.

Wat zijn de voordelen van manuele therapie?

Het grootste voordeel van manuele therapie is dat het klachten aan gewrichten en spieren effectief kan verminderen en de bewegingsvrijheid kan verbeteren. Daarnaast kan manuele therapie ook helpen bij het voorkomen van klachten en het verbeteren van de algehele lichaamshouding. Verder kan manuele therapie in veel gevallen een operatie voorkomen of uitstellen.

Experts die jouw noden begrijpen

Onze therapeuten zijn gediplomeerde zorgprofessionals die behandelingen geven om pijn te verminderen en de manier waarop je beweegt optimaliseren.

Kinesist Beringen MyoMove

Wij bieden

Specialisme op gebied van pijnklachten

Expertise in orthopedische revalidaties

Expertise in sportgerelateerde blessures

Cutting edge en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden

Terugbetaling door ziekenfondsen

Goed om te weten

Geen lange wachtlijst

Enkel op doorverwijzing van je arts

Direct inzicht in je klachten

Afspraak binnen 1 dag ingepland