Fascia Scraping (IASTM)

Fascia scraping, ook wel bekend als instrument-assisted soft tissue mobilization (IASTM), is een behandelingstechniek die gebruikt wordt om verklevingen en spanningen in de spieren en fascia (bindweefsel) te verminderen.

Indien je liever telefonisch een afspraak wenst te maken kan dat via +32 (0) 470 49 49 77

Wat is fascia scraping?

Fascia scraping is een vorm van manuele therapie die gericht is op het verminderen van spanningen en verklevingen in het lichaam. Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van speciale metalen instrumenten die over de huid worden bewogen om de fascia los te maken. De fascia is een bindweefselstructuur die zich door het hele lichaam bevindt en een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de structuur en functie van de spieren en organen. Door verschillende factoren zoals overbelasting, blessures of verkeerde houding kan de fascia verklevingen vormen, wat kan leiden tot pijn en beperkte bewegingsvrijheid.

Hoe werkt fascia scraping?

Tijdens een fascia scraping behandeling zal de therapeut de metalen instrumenten over de huid bewegen om de fascia los te maken. Door de specifieke vorm van de instrumenten kan de therapeut gericht druk uitoefenen op bepaalde plekken in het lichaam, waardoor verklevingen en spanningen verminderen. De behandeling kan wat ongemakkelijk aanvoelen, maar zou niet pijnlijk moeten zijn. Na de behandeling kan er wat roodheid en lichte blauwe plekken ontstaan, maar dit verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen.

Wat zijn de voordelen van fascia scraping?

Fascia scraping kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het herstellen van de normale functie van het lichaam. Door verklevingen en spanningen in de fascia los te maken kan de bloedtoevoer naar de spieren verbeteren, waardoor het herstelproces wordt gestimuleerd. De behandeling kan worden toegepast bij verschillende klachten, zoals nek- en rugpijn, schouderklachten, kniepijn en tenniselleboog. Fascia scraping is een effectieve behandeling die vaak wordt toegepast in combinatie met andere behandelingen, zoals massage, oefentherapie en manuele therapie.

Experts die jouw noden begrijpen

Onze therapeuten zijn gediplomeerde zorgprofessionals die behandelingen geven om pijn te verminderen en de manier waarop je beweegt optimaliseren.

Kinesist Beringen MyoMove

Wij bieden

Specialisme op gebied van pijnklachten

Expertise in orthopedische revalidaties

Expertise in sportgerelateerde blessures

Cutting edge en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden

Terugbetaling door ziekenfondsen

Goed om te weten

Geen lange wachtlijst

Enkel op doorverwijzing van je arts

Direct inzicht in je klachten

Afspraak binnen 1 dag ingepland