Fascial Manipulation

Door deze techniek wordt de mobiliteit van de fascia verbeterd, waardoor de bewegingsvrijheid van het lichaam kan toenemen.

Indien je liever telefonisch een afspraak wenst te maken kan dat via +32 (0) 470 49 49 77

Wat is fascial manipulation?

Fascial manipulation is ontwikkeld door de Italiaanse fysiotherapeut Luigi Stecco en is gebaseerd op de anatomische en fysiologische kennis van het bindweefsel in ons lichaam. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van manuele technieken om het bindweefsel te mobiliseren. Het doel is om de spanning in de fascia te verminderen en de bewegingsvrijheid van het lichaam te verbeteren.

Het bindweefsel in ons lichaam bestaat uit verschillende lagen en is overal aanwezig. Het verbindt niet alleen verschillende structuren met elkaar, maar speelt ook een rol bij het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen. Daarnaast heeft het invloed op de doorbloeding en het immuunsysteem. Door de fascia te mobiliseren, kunnen klachten als stijfheid, pijn en verminderde mobiliteit verminderen.

Hoe wordt fascial manipulation toegepast?

Fascial manipulation wordt toegepast door een gespecialiseerde therapeut. Tijdens de behandeling wordt er gekeken naar de spanning in het bindweefsel en wordt er gebruik gemaakt van manuele technieken om de fascia te mobiliseren. De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van klachten.

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij fascial manipulation, waaronder diepe massage, rek- en mobilisatietechnieken en druktechnieken. De behandeling kan soms als pijnlijk ervaren worden, maar dit is afhankelijk van de intensiteit en duur van de klachten.

Wat zijn de voordelen van fascial manipulation?

Fascial manipulation kan verschillende voordelen hebben voor het lichaam. Het kan de mobiliteit van het lichaam verbeteren, waardoor de bewegingsvrijheid toeneemt. Ook kan het de doorbloeding en het immuunsysteem stimuleren en klachten als stijfheid en pijn verminderen.

Deze techniek kan toegepast worden bij verschillende klachten, zoals nek- en rugpijn, schouderklachten, hoofdpijn en sportblessures. Het is wel belangrijk om te vermelden dat fascial manipulation geen wondermiddel is en dat het effect afhankelijk is van de intensiteit en duur van de klachten. Een gespecialiseerde therapeut kan beoordelen of deze techniek geschikt is voor jouw klachten en kan je advies geven over de behandeling.

Experts die jouw noden begrijpen

Onze therapeuten zijn gediplomeerde zorgprofessionals die behandelingen geven om pijn te verminderen en de manier waarop je beweegt optimaliseren.

Kinesist Beringen MyoMove

Wij bieden

Specialisme op gebied van pijnklachten

Expertise in orthopedische revalidaties

Expertise in sportgerelateerde blessures

Cutting edge en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden

Terugbetaling door ziekenfondsen

Goed om te weten

Geen lange wachtlijst

Enkel op doorverwijzing van je arts

Direct inzicht in je klachten

Afspraak binnen 1 dag ingepland